Fietsvakanties zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Een fietsvakantie is zeker niet voor saaie, oude mensen. Tegenwoordig doet de jeugd ook gezellig mee aan de avontuurlijke vakanties. Ze ontdekken Nederlands vanaf de fiets, en zijn daarnaast ook nog eens lekker sportief bezig. Dit laatste is iets wat veel jongeren van nu aanspreekt. Wil jij weten of een fietsvakantie ook iets voor jouw gezin of vriendengroep is? Dan is dit de juiste blogpost voor jou!

Wat is een fietsvakantie?

Een fietsvakantie is een vakantie waarbij je je voornamelijk op de fiets verplaatst. Je komt langs natuurgebieden, steden en van alles meer. Het ligt er natuurlijk ook een beetje aan in welk land je fietsvakantie plaatsvindt. Ook is het mogelijk, voor de echt sportievelingen, om langs meerdere landen te gaan. Een fietsvakantie heb je eigenlijk in twee verschillende vormen. Je hebt de vakantie waarbij je van plek naar plek fietst en steeds ergens anders overnacht, en je hebt de variant waarbij je verblijft in één vaste plaats en vanuit daar steeds ergens heengaat en ook weer terugkomt.

Dit heeft een fietsvakantie in Nederland je te bieden

Je kunt niet naar Nederland kijken zonder je te verwonderen over de mooie waterrijke gebieden. Of je nu naar Groningen, Limburg of Drenthe gaat, in elke provincie kun je een bijzondere fietsvakantie tegemoet gaan. Naast natuur, heeft Nederland je ook cultureel en culinair genoeg te bieden. Tussen Nijmegen en het Duitse Xanten ligt een uitgestrekt rivierenlandschap dat dient als een Romeins openluchtmuseum. De liefhebbers van eten moeten tijdens hun fietsvakantie echt langs Brabant gaan. Ook mag het beroemde fietspad dat van Noord naar Zuid loopt niet ontbreken tijdens je zoektocht naar de ideale fietsvakantie. Dit pad wordt ook wel het Pieterpad genoemd. Wanneer je niet goed kunt kiezen langs welke provincies je wilt gaan, is dit misschien wel een ideale keuze voor jou! Het fietspad loopt van de Waddenzee tot aan Zuid-Limburg. De fietsrit bestaat uit twee etappes. Je kunt ervoor kiezen om deze los te fietsen of je gaat er helemaal voor en fietst de route in één keer. Aan jou de keuze!

Fietsvakantie mogelijk voor heel het gezin

Wil jij graag heel je gezin meenemen, of misschien willen opa en oma ook wel graag mee? Ook dat is mogelijk! Voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, is het vaak mogelijk om je fietsvakantie af te leggen op een elektrische fiets. Zo hoeft niet iedereen te beschikken over een uiterst goede conditie om mee te kunnen. Geniet van de tijd samen én van al het moois dat ons eigen land je te bieden heeft!