Als je overweegt een elektrische fiets te kopen, zijn hier een paar tips om je te helpen bij het maken van deze keuze. Eerst moet je bepalen waar je de fiets voor gaat gebruiken. Ga je de fiets vooral gebruiken voor woon-werkverkeer of toch meer voor recreatief gebruik? Als je de fiets voornamelijk gaat gebruiken om naar het werk te fietsen, is een vouwe-bike misschien wel handig. Deze kun je makkelijk meenemen in de trein of bus. Er zijn ook elektrische racefietsen op de markt, als je graag hard fietst en daarbij wat extra ondersteuning kunt gebruiken. Ten tweede is het belangrijk om te bepalen welk budget je hebt. Elektrische fietsen zijn er in allerlei prijsklassen, dus er is er vast wel eentje dat bij jouw budget past. In deze blog gaan we het hebben over een paar verschillende elektrische fietsen.

De voordelen van een elektrische mamafiets

De elektrische mamafiets is de redding geworden voor vele moeders. Het leven van een huismoeder is meer dan een fulltime baan. Met bijvoorbeeld twee kinderen ben je al vaak heel de dag onderweg. Je moet de kinderen naar school te brengen, ophalen tijdens de pauze, weer terug naar school brengen en dan na school naar sporten of wellicht muziekles brengen. Tussen dit door heb je waarschijnlijk ook nog een paar persoonlijke dingen om te doen. De elektrische mamafiets is de ideale oplossing om dit allemaal te kunnen doen, zonder dat je bezweet, of erg moe aankomt. De elektrische mamafiets geeft de extra hulp tijdens het fietsen wanneer dit nodig zal zijn. Buiten het feit om dat het het fietsen makkelijker is, heeft het nog veel meer voordelen. Alle elektrische mamafietsen zijn zo ontworpen dat er gemakkelijk één of twee kinderzitjes op gemonteerd kunnen worden. De elektrische mamafiets heeft een dubbele standaard waardoor de fiets extra stevig zal staan. Dit is wel zo handig aangezien het in Nederland hard kan waaien. Opstappen en afstappen zal geen probleem zijn aangezien de instap wijd en laag is. Het frame is laag en stevig, wat voor de extra stevigheid zorgt.

De gazelle elektrische fiets

Gazelle is een goed en vertrouwd merk dat hoge kwaliteit fietsen maakt. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, dus er is voor iedereen wel een geschikte fiets te vinden. De elektrische fietsen van Gazelle zijn ideaal voor mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben tijdens het fietsen.De gazelle e bike fietsen van Gazelle zijn erg populair geworden en worden steeds meer verkocht.