Wie kent het niet een gezellig feestje met drank. Het is voor sommigen iets dat niet te missen is. Het maakt mensen wat sneller los en wekt vaak emoties op. Alcohol kan veel met je doen als je er te veel van drinkt. Het is altijd belangrijk om helder te blijven denken als je drinkt, niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Vaak drinken mensen het omdat het lekker is, maar heb je je ooit afgevraagd wat het precies is? Hieronder zal je erachter komen wat het precies is en hoe het ontstaan is. Het gaat hier over 2 bekende dranken gin en vodka. 

Van medicijn naar drank

Gin heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw, in die tijd werdt het geproduceerd door apothekers als een medicijn tegen allerlei ziektes. Het werd later populairder onder de Britse soldaten die het dronken tijdens hun dienst in Nederland, waar het meer bekend was als genever. Tegenwoordig is gin een populaire drank voor zowel informele als formele gelegenheden en wordt het geproduceerd in veel verschillende landen over de hele wereld. Gin kopen is tegenwoordig makkelijk te doen op verschillende plaatsen en websites. Gin wordt gemaakt door het distilleren van granen en het toevoegen van jeneverbessen als smaakstof. Het is een populaire drank in Europa, vooral in de Verenigd Koninkrijk, en het is ook populair in de Verenigde Staten en andere delen van de wereld. Gin wordt meestal gemixt met tonic en ijs om een gin tonic te maken, maar het wordt ook gebruikt in verschillende cocktails zoals de martini en de negroni. 

Van houdbaarheidsmiddel tot drank

Vodka verscheen voor het eerst in de 14e eeuw in Rusland en Polen. Het werdt eerst gebruikt als een manier om graan te bewaren en als medicijn tegen verschillende ziektes. Tegenwoordig wordt het meer gezien als een sterke drank voor op feestjes. Om vodka kopen mogelijk te maken moet je natuurlijk wel eerst 18 zijn. Daarnaast is het nog de vraag welke, want er bestaan verschillende soorten vodka, zoals wodka, wódka en vodka. Wodka is de Poolse spelling van de drank, wódka is de Tsjechische spelling en vodka is de Russische spelling. De meeste vodka's zijn gemaakt van granen, zoals gerst, haver of mais, en sommige zijn gemaakt van aardappelen of suikerbieten. Vodka wordt vaak geproduceerd door het mouten van granen en het vervolgens distilleren van de resulterende moutwijn. Je zal dit natuurlijk niet proeven omdat het bewerkt is op de goede manier.