Iets wat iedere ouder wel eens denkt of voelt. Kon ik de tijd maar even op pauze zetten en nog wat langer van deze leeftijd van mijn kind genieten. Helaas is dat niet mogelijk en tikt de tijd maar door. Voor je het weet is het alweer tijd om naar werk te gaan en uw meest waardevolle bezit achter te laten. Echter is gelukkig in Nederland de  kinderdagverblijven een uitstekende plek om uw kind achter te laten. Er is tegenwoordig een breed scala aan mogelijkheden met alle hun eigen uitgangspunten die ze de kinderen mee willen geven.

Kinderdagverblijf

Zo is het voor kinderen mogelijk om kennis te maken met leeftijdsgenootjes en te leren delen en samen te werken op een kinderdagverblijf. Hier kunnen ze ‘s-ochtends voor het werk van de ouders heen worden gebracht en weer worden opgehaald na de werkdag. Doordat ze hier met leeftijdgenootjes in aanraking komen versnelt dit de empathische ontwikkeling op vroege leeftijd. Zo is er bijvoorbeeld een kinderdagverblijf den haag van Piccolini die de ideale plek is voor de kinderen om met elkaar om te leren gaan. Hun grootste visie is natuur. Ze nemen de kinderen dan ook mee naar speelplaatsen en speel elementen die van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Dit zal de kinderen helpen om gewend te raken aan de natuur om zich heen en hun zintuigen ontwikkelen. Het omgaan met dieren speelt hier ook een belangrijke rol bij. Zo leren ze het aaien en verzorgen van verscheidene dieren. Ook zorgen ze voor biologische tussendoortjes en zal er niets ontbreken aan wat uw kind nodig zal hebben. Ze werken daar met een gecombineerde visie tussen Reggio Emilia & Jenaplan. Hierbij heeft het Jenaplan als kernpunt dat kinderen met elkaar om leren gaan en hiermee het empathische vermogen stimuleren. Het Reggio Emilia houdt in dat ieder kind persoonlijke aandacht krijgt om zich volledig te kunnen ontwikkelen.

Kinderopvang

De kinderopvang is geschikt voor kinderen die wel al naar school toe gaan en zorgt ervoor dat ze een plek hebben om te spelen met leeftijdsgenoten voor of na school. Zo heeft Piccolini ook een vestiging van kinderopvang rijswijk. Hier hebben ze ook de gecombineerde visie die bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van uw kind. Het is dan dus de vraag welke leerstijl de ouder prefereert als het gaat om het kind en waar de prioriteiten  liggen. Dit zal voor iedereen anders zijn en dat is juist wat het leven mooi maakt. De verschillen die we hebben als mens houden het leven interessant. Dit kan niet vroeg genoeg geleert worden.