Kamperen; voor de een dé ultieme vakantie om eens goed tot rust te komen en een met de natuur te worden, voor de ander is het afzien zonder de dagelijkse luxe. Niet iedereen is fan van kamperen, al worden de meningen over kamperen wel wat bijgesteld. Omdat de afgelopen drie jaar de meeste vakantieplannen werden gewijzigd of zelfs werden afgezegd stonden de meeste campings het hele seizoen bomvol. Voor dit jaar is de voorspelling eigenlijk niet anders. Heb je nog geen plek geboekt, grote kans dat je er dan niet meer tussenkomt. Maar niet getreurd, ook buiten Nederland vind je prachtige plekken om eens de natuur op te zoeken en een weekje (of een paar weekjes) te vertoeven op een camping.

 

Frankrijk

Frankrijk is en blijft toch wel een van de meest geliefde kampeerbestemmingen van Nederlanders. Sommige mensen staan jaar in jaar uit al op Franse campings, voor anderen is dit land nog nieuw. Het landschap in Frankrijk is prachtig, het klimaat is heel aangenaam en je kunt er ook nog eens heerlijk eten. Je vindt hier een goede combinatie van ongerepte natuur en historische steden en dorpjes. Niet zo gek dus dat mensen hier graag hun vrije dagen besteden. Populaire regio’s om op een camping te vertoeven zijn Pays de la Loire, de welbekende Côte d’Azur en Bretagne.

 

Istrië

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, maar Istrië is een onwijs mooie plek om te kamperen. Dit schiereiland wordt gedeeld door Kroatië, Slovenië en Italië, al behoort het grootste gedeelte tot Kroatië. Het eiland kun je prima verkennen op de fiets, te voet of met de auto. Je vind op het eiland onder andere architectuur met een rijke historie, wijnroutes en burchten. Ook watersportliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek. Op een camping kroatie beleef je ongetwijfeld een unieke vakantie. Ongerepte natuur, nationale parken, bijzondere steden en heerlijk eten zullen jouw vakantie hier kenmerken.

 

Italië

In het indrukwekkende Italië zal je ongetwijfeld een fijne kampeervakantie beleven. In Italië is het ultiem genieten. Een aangenaam klimaat, veel mogelijkheden voor wandelingen en excursies, veel speciale bezienswaardigheden en de Italiaanse keuken maken de ideale vakantie waar. In Italië ben je als luxe kampeerder helemaal op je plek rond het Gardameer, in Toscane of bij de Adriatische kust. In Toscane vind je een heuvelachtig landschap met veel historie, heerlijke wijnen, culinaire specialiteiten en echte kunstschatten. Op een camping in italie vermaak jij je dus wel!