Een auto is een handig iets om voor de deur te hebben staan, vind je ook niet? Tegelijkertijd is het een flinke uitgave, en wie weet wel niet eentje waar je zelf al helemaal klaar voor bent. Toch is de nood hoog en wordt deze alleen maar hoger. Wat doe je dan? Dan ga je je auto financieren bij Findio, natuurlijk, gewoon op findio.nl. Maar wacht; hoe werkt dat? En is dat iets voor jou, zo’n autofinanciering? Lees gauw mee voor alle ins-en-outs.

 

Autofinanciering 101 

 

Laten we klein beginnen; wat ís autofinanciering überhaupt? Wellicht ben je bekend met leasen. Auto financieren is gebouwd op hetzelfde principe, namelijk; mensen die zich niet per se in één keer de grote uitgave die een auto is kunnen veroorloven, maar wél graag een auto willen of zelfs moeten hebben. De moeten kan voor werk zijn, of omdat het gezinsleven anders amper functioneert, noem het maar op. Als een auto leasen vergeleken kan worden met een huurovereenkomst, dan kan een autofinanciering het best vergeleken worden met een hypotheek. Je betaalt namelijk een maandelijks bedrag aan een bedrijf wat in principe voor jou een deel van of alle kosten van de auto voorziet. Over deze premie, waarmee je dat bedrag dus maandelijks meer en meer afbetaald, wordt rente gerekend, die wordt berekend door rekening te houden met allerlei factoren, waaronder je vorig rijgedrag en je schulden. Zo sluit je dus, ongeveer, een hypotheek af op een auto, waarmee je ervoor zorgt dat er altijd een voertuig tot je beschikking is, zonder in één keer het hele bedrag te moeten ophoesten. Én, nog een voordeel ten opzichte van leasen; aan het eind van de terugbetaling bezit jij alsnog daadwerkelijk de auto. 

 

Overweeg en heroverweeg

 

Zoals met alle belangrijke keuzes is, ondanks het gemak wat erbij komt kijken, het nog steeds zaak dat je je auto financieren bij Findio goed overdenkt. Overwegen en heroverwegen. Ook al betaal je namelijk niet het hele bedrag, je gaat alsnog akkoord met een groot bedrag; een hoger bedrag dan wanneer je een auto aanschaft vanwege de rente. Denk hier dus goed over na, én over de kosten die er nog bij komen, zoals de onderhoudskosten en de brandstof. 

 

Het financieren van een auto kan een echte uitkomst zijn, mits je er goed over na hebt gedacht. Dus, overweeg en heroverweeg en dan resteert mij alleen nog maar te zeggen: veel plezier met je nieuwe auto!