Het kiezen van de juiste bril kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als u niet zeker weet waar u op moet letten. Er zijn talloze stijlen, ontwerpen en materialen om uit te kiezen, waardoor het moeilijk is om te weten waar te beginnen. Als u echter de factoren begrijpt die van invloed zijn op de pasvorm van een bril, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen en een bril vinden die er geweldig uitziet en goed aanvoelt.

Comfortabel

Eerst en vooral moet u ervoor zorgen dat uw bril comfortabel zit. Het frame mag niet te strak of te los zitten en de armen mogen niet op je wangen rusten. Een goede manier om dit te controleren is door de bril op te zetten en uw hoofd naar voren te kantelen. De bril moet op zijn plaats blijven en niet langs uw neus glijden.

Frames

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de grootte van de frames. Het montuur moet in verhouding staan ​​tot uw gezichtsvorm en -maat. Als u een klein gezicht heeft, kunt u een kleiner montuur overwegen. Evenzo, als je een groter gezicht hebt, wil je misschien kiezen voor grotere frames. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de brugmaat, het deel van het frame dat op de neus zit. Als de brug te breed of te smal is, kan dit ongemak of zelfs hoofdpijn veroorzaken. De lensvorm is een ander belangrijk aspect waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een bril. De vorm van de lens kan van invloed zijn op de manier waarop de bril op uw gezicht staat, evenals op uw gezichtsveld. De vorm van de lens moet passen bij uw gezichtsvorm. Als u bijvoorbeeld een rond gezicht heeft, kunt u vierkante of rechthoekige lensvormen overwegen. Als u een ovaal gezicht heeft, kunt u ronde of ovale lensvormen overwegen.

Materiaal

Een ander aspect om rekening mee te houden is het materiaal van het frame. Brillen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, waaronder plastic, metaal en titanium, zelfs een gouden bril kun je bestellen bij Charlie Temple. Kunststof kozijnen zijn licht van gewicht en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en designs. Ze zijn ook minder duur dan metalen frames. Metalen monturen daarentegen zijn duurzamer en kunnen perfect worden aangepast aan je gezicht. Titanium frames zijn nog duurzamer, maar ook duurder dan andere materialen.

Lenstype

Ten slotte moet u rekening houden met het lenstype. Er zijn verschillende soorten lenzen beschikbaar, waaronder unifocale, multifocale en gepolariseerde lenzen. Enkelvoudige brillenglazen hebben dezelfde sterkte door de hele lens. Multifocale glazen hebben een geleidelijke verandering in sterkte, waardoor u op alle afstanden duidelijk kunt zien. Gepolariseerde lenzen verminderen schittering en zijn ideaal voor buitenactiviteiten zoals vissen, varen en skiën. Kortom, het kiezen van de juiste bril kan een beetje overweldigend zijn, maar door de factoren te begrijpen die van invloed zijn op de pasvorm van een bril, kun je een beter geïnformeerde beslissing nemen en een bril vinden die er goed uitziet en goed aanvoelt.