De zomer laat voorlopig nog wel even op zich wachten. En terwijl we de winter inluiden met Kerst en oud en nieuw, weten we ook allemaal dat januari en februari maanden zijn die eindeloos lijken te duren. Misschien ben je toe aan even er tussen uit zodra de feestdagen over zijn. Het is leuk om dan weg te gaan in eigen land. Ook al is het maar voor een weekendje, het breekt toch die lange donkere periode. Je hebt wat om naar uit te kijken en vooral ook om van te genieten en op terug te kijken. Maar misschien ontsnap je wel gewoon het liefst aan de kou en droom je ervan om te overwinteren in een warmer zuid Europees land. Ook dit kan tegenwoordig natuurlijk makkelijk nu de afstanden door het vliegtuig en auto kleiner zijn dan ooit te voren. In dit artikel zijn wat tips onder elkaar gezet om de winter door te komen door er even tussenuit te gaan. Lees dus snel verder!

Nederland, vakantieland?

Een weekendje weg met vriendinnen, je ouders of je geliefde. Veel mensen doen dit in de zomer of lente, zodat ze lekker kunnen genieten van het zonnetje en de warme avonden. Op een terrasje in de zon is natuurlijk leuker dan in de regen. Toch kan in de winter het ook ontzettend leuk zijn om een stad te bezoeken. Wanneer alles een beetje ijzig is van de vorst en het zonnetje doorbreekt, kan het juist ontzettend leuk zijn om een kopje koffie te doen op het terras. Je kunt heerlijk in een hotelletje je helemaal laten verwennen. En uiteraard kun je eventueel ook jezelf helemaal in de watten leggen. Dit kun je doen door in een all inclusive Nederland te boeken. Dan hoef je namelijk echt even helemaal niets meer en kun je volledig ontspannen.

Overwinteren in een zuid Europees land

Ben je de kou helemaal beu en zou je liever overwinteren in Portugal of Spanje, dan kan dat natuurlijk ook. Dit tafereel wordt doorgaans vaak gedaan door senioren, maar ook als twintiger kan dit ontzettend leuk zijn. Vooral nu veel mensen ook digitaal kunnen werken is het veel makkelijker om de kou te ontvluchten, laptop mee te nemen en vanuit je vakantiebestemming het werk te doen. Daarnaast is het prettig dat Spanje en Portugal goedkope vakantielanden zijn, vooral in de winter. Er zijn dan immer toch wat minder toeristen. Dit is overigens ook ideaal als je een stadje of een andere toeristische attractie wilt bezoeken.