Zodra je op zoek gaat naar een hondenmand voor je trouwe viervoeter is het verstandig om naar een aantal zaken te kijken. Heb je een grote hondenmand nodig, of juist een kleine? En van welk materiaal moet hij zijn gemaakt? Is een orthopedische of zelf verwarmende hondenmand wat je hond nodig heeft, of heeft hij voldoende aan een simpel hondenkussen? De keuze is reuze, en met de tips uit dit artikel weet je straks precies welke mand jouw hond nodig heeft.  

Verschillende soorten manden 

Allereerst is het handig om te weten hoe groot de mand moet zijn. En ligt je hond graag opgerold te slapen, of doet hij dat juist gestrekt? Door je hond op te meten terwijl hij in de slaaphouding ligt en er 10 centimeter bij op te tellen weet je hoe breed de mand moet zijn. Vervolgens kun je kiezen wat voor soort mand je hond nodig heeft. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een goedkope hondenmand of er juist wat meer geld voor wil neerleggen. Er is voor ieder wat wil. 

  • Orthopedische hondenmand 
    Deze manden met een vulling van memory foam komen iedere keer in de oorspronkelijke vorm terug. Zo past het zich ieder keer weer perfect aan, aan de hond. De gewrichten worden hierbij goed ondersteunt. Deze mand is vooral geschikt voor de wat oudere honden of honden die bijvoorbeeld artrose hebben.  
  • Donut hondenmand 
    De donut hondenmand is geschikt voor je hond als hij graag opgerold ligt te slapen. De vorm van deze mand zorgt ervoor dat je hond zich beschermd voelt en de rand kan het hoofd ondersteunen.  
  • Zelf verwarmende hondenmand 
    Deze mand is goed warmte-isolerend en zelf verwarmend. Er zit een folielaag in de mand verwerkt waardoor hij de lichaamswarmte van je trouwe viervoeter reflecteert. Hij is gevuld met schuimrubber en bevat isolerende luchtzakjes. Een zelf verwarmende hondenmand is dan ook erg geschikt voor de koude maanden.  

Een mand voor de puppy 

Zodra je een puppy in huis neemt, kan het een goed idee lijken om een kleine mand aan te schaffen. Dit kan zeker een goede keuze zijn, aangezien puppy's moeite kunnen hebben met het zichzelf warmhouden. In een kleine mand kunnen ze dan knus tegen de rand aan liggen. Let er bij de aanschaf van een hondenmand voor je pup ook op dat de hoes verwisselbaar is. De meeste puppy's zijn niet direct zindelijk en een ongelukje zit dan in een klein hoekje. Met een verwisselbare hoes maak je gauw die ongelukjes weer schoon.