Er zijn ontzettend veel Nederlanders die een nieuwe hypotheek willen om een tweede woning aan te schaffen. Dat is goed te begrijpen, want iedereen heeft last van de inflatie. Door een woning te kopen en deze te verhuren, is het goed mogelijk dat je je geld zonder verlies kan wegzetten. Wanneer je zelf al een hypotheek hebt en nog een hypotheek wilt aanvragen, zijn er altijd enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Je komt daar snel meer over te weten in dit handige artikel!

 

Het is een groot risico

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een tweede hypotheek krijgen met overwaarde wilt, is dat het een groot risico is. Je vraagt een tweede hypotheek aan zonder dat je huidige hypotheek is afbetaald. Dat zorgt ervoor dat je dubbel zoveel moet aflossen elke maand. Natuurlijk betaald de huurder van de tweede woning die kosten, maar het kan voorkomen dat je je woning niet kan verhuren. Dan kun je in de financiële problemen komen en alles wat je hebt opgebouwd verliezen, inclusief de woning waar je nu in woont. 

 

Vraag altijd om hypotheekadvies

Het is verstandig om altijd om hypotheekadvies door Univé aan te vragen, want het aanvragen van een tweede hypotheek is een enorm risico. Het voordeel van het aanvragen van hypotheekadvies, is dat je behoed word voor de fouten die snel gemaakt worden. Daarnaast gaan specialisten, de hypotheekadviseurs, kijken of het in jouw situatie wel verstandig is om een tweede woning te kopen. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar je maandelijkse inkomen en het totaalbedrag aan schulden.

 

Het vinden van een nieuwe huurder kan moeilijk zijn

Veel mensen die een tweede woning aanschaffen om deze vervolgens te verhuren, denken in de meeste gevallen dat het erg makkelijk is om een huurder te vinden. Dat is de grootste fout die je kunt maken, want het vinden van een huurder kan juist soms erg lastig zijn. Als je ervoor wilt zorgen dat de woning zo snel mogelijk verhuurd is, dan is het altijd aan te raden om contact op te nemen met een makelaar. Een makelaar gaat dan voor jou op zoek naar een woning en aan de hand daarvan ervoor zorgen dat de woning snel verhuurd word. Je moet er wel rekening mee houden dat je de makelaar ook een percentage moet geven van de inkomsten.